Sodelovanja

Sodelovanja:

~ sodelovanja

Zadruga Konopko

S 5.2.2016 smo postali del Zadruge Konopko z namenom sodelovanja in medsebojne pomoči.

Namen zadruge je povezovanje obstoječih in bodočih pridelovalcev ter predelovalcev konoplje v različne namene, inovatorje, raziskovalce in druge zainteresirane na področju konopljarstva. Temeljni namen zadruge je razvoj pridelave in predelave konoplje v različne družbeno koristne namene, podpora majhnim in srednjim pridelovalcem in predelovalcem konoplje, pravična trgovina s konopljo in produkti iz konoplje ter povezovanje podeželja z urbanimi središči. Namen zadruge je promocija in razvoj ekološkega kmetovanja in trajnostne preskrbe s konopljo in produkti iz konoplje ter promocija socialno-podjetniških dejavnosti na področju pridelave in predelave konoplje.

Zadružništvo je po svetu vedno bolj popularno, saj temelji na združevanju ljudi, ki delujejo v isti panogi in tako delujejo kot močnejša celota. Zadruge niso le pomemben del naše zgodovine in tradicije, zanesljivo so tudi naša prihodnost, in to v oblikah, prilagojenih potrebam in razmeram časa. So eden povezovalnih kmetijskih, gozdarskih in širših gospodarskih organizacijskih načinov delovanja, ki jih Slovenci zagotovo potrebujemo. Sodelovanje in povezovanje potrebujemo kot temeljno vodilo našega gospodarskega, socialnega in ne nazadnje kulturnega delovanja. Podjetja, ki delujejo po zadružnem poslovnem modelu, so tudi bistveno bolj odporna proti negativnim posledicam globalne gospodarske krize v primerjavi z drugimi pretežno profitno usmerjenimi podjetji.

konopko sodelovanja

Več o Zadrugi KonopKo lahko najdete na njihovi spletni strani: www.konopko.si.

Polzela

Z namenom promocije in skupnega delovanja na trgu smo se povezali z tovarno nogavic Polzela. v letu 2016 so prvič predstavili svojo blagovno znamko konopljinih nogavic Nabis’ Wear. Kakor tudi mi, ciljajo na visoko kvaliteto in udobje.

Poslanstvo Polzele je, da bi potrošnikom omogočali vrhunsko udobje, zdravstveno zaščito, športno-rekreacijski navdih, predvsem pa estetsko doživetje, ki ga navdihujejo vznikajoči modni trendi. Vrhunska kakovost njihovih izdelkov zadovoljuje še tako zahtevne okuse in presega pričakovanja potrošnikov. Z estetsko dovršenostjo sooblikujejo življenjski stil samozavestnih žensk in moških.

Več izdelkov Polzele lahko najdete na njihovi spletni strani:  nabis.polzela.com/.

nabis-logo-black

AydArt – Unikatni izdelki

Za imenom AydArt se skriva Ajda, umetniška duša že od malih nog. Po končani umetniški gimnaziji se je posvetila študiju na Pedagoški fakulteti, nedolgo nazaj pa se je ponovno vrnila k ustvarjanju. Trenutno izdeluje nakit iz gumbov oblečenih v blago z doma izdelanim orodjem in lastnimi tehnikami izdelave. Blago ki ga uporablja za izdelavo nakita je v večini ponovno uporabljeno po upcycle/ recycle/ zero waste principu. Zanimivo blago išče povsod, saj lahko iz najmanjšega koščka nastane čudovit modni dodatek. S svojim nakitom iz blaga želi nakitu dodati teksturo, brezčasen videz , nekaj nostalgičnega a hkrati modernega.

Več o Ajdi in njenih izdelkih lahko najdete na njeni facebook strani: AydArt – unikatni izdelki.

11888035_423924617814147_8999053430144226761_n

Laura Pika

Laura Fajfar končuje študij na Naravoslovnotehniški fakulteti in ustvarja pod svojo blagovno znamko Laura. Obožuje hitra pisana kolesa in vsakodnevno risanje potopisa po ljubljanskih ulicah. Z vetrom v laseh lažje diha. Rada ima ljudi in njihove skrite kotičke. Občuduje otroško vedoželjnost, še posebej njihove Zakaj. Všeč ji je domišljija, vseh vrst in oblik. Svobodno se ji predaja. Vedno znova jo preseneča, kako iz miselnega najde pot v stvarni svet. Obožuje in ljubi življenje in vse njegove pike na i.

Več o Lauri in njenih izdelkih lahko najdete na njeni facebook strani: Laura Pika.

946684_484312384973930_1244442348_n

Kontaktirajte nas!

Želiš vedeti več?